Незабуття Туреччина

Тури на відпочинок в Туреччині

Незабуття Туреччина - це країна, де є абсолютно все, щоб хотілося повертатися сюди знову і знову. Приголомшливої ​​краси природа, цілих чотири моря і більше 400 пляжів, які відзначені «Блакитним прапором». Запаморочливі солодощі, різноманітні кебаби - гордість місцевої кухні, величезний вибір фруктів і овочів і найсмачнішу каву по-турецьки. А ще, звичайно ж, теплі і підкуповують з перших хвилин гостинність і турбота, які відчуваєш на кожному кроці, і особлива атмосфера легкості і домашнього затишку. Як не повернутися в цей рай знову?

Відпочинок в Єгипті

Відпочинок в Турречині

Відпочинок в Туреччині

Географія Туреччини

Туреччина — західноазійська країна, що знаходиться на крайньому заході Азії, на півострові Мала Азія (Анатолія), а частиною (Східна Фракія) на Балканському півострові Європи . Загальна площа країни 783 562 км² (37-ме місце у світі), з яких на суходіл припадає 769 632 км², а на поверхню внутрішніх вод — 13 930 км². Площа країни приблизно на ¼ більша за площу України.

Офіційна назва — Турецька Республіка, Туреччина. Назва країни походить від етноніму турків, народу, що її населяє, і означає Землю турків. Власне turk означає усі тюркомовні народи, а не тільки ті, що мешкають на території сучасної Туреччини.

Відпочинок в Туреччині

Море в Туреччині

Вибираючи регіон для відпочинку, у туристів насамперед виникає питання, які моря омивають Туреччину. З трьох сторін країну омивають Середземне, Егейське і Чорне море. Є також внутрішнє - Мармурове.

Мармурове море отримало свою назву від острова Мармара, на якому вівся видобуток білого мармуру.

Чорне море. Відпочивати на ньому стоїть влітку, тут прекрасна погода і відмінний клімат, але ось в зимовий період вода холодна.

Егейське море славиться красивими ландшафтними видами і кристально чистою водою. Смарагдовий колір води і Таврійські гори по периметру створюють незабутні картини.

На Середземному морі теплий клімат, оскільки це південна частина Туреччини. Вода переважно тепла і кишить різноманітними мешканцями. Пляжі тут галькові і піщані.

 

Відпочинок в Туреччині

Клімат і погода

Туреччина - один з найпопулярніших курортів серед Українців. Збираючись на відпочинок до Туреччини важливо врахувати все. Мабуть, погода, і клімат цієї країни цікавлять туристів не в останню чергу. Погода в Туреччині в різні місяці поводиться по-різному в залежності від сезону. У Туреччині погода дозволяє відпочивати практично цілий рік, але купальний сезон тут триває приблизно півроку, з квітня по жовтень. Решта місяці температура води недостатньо висока.

Сама спекотна пора, коли пляжний сезон набирає максимальні оберти, це період з червня по вересень. У ці літні дні середня температура становить близько 30-35 ° С. Морська вода зберігає температуру на рівні 25-27 ° С. Дощів в літню пору практично не буває.

Погода в Туреччині в зимові місяці не особливо балують високими температурами. З грудня по лютий температура повітря всього-то лише 14-15 ° С. Вода в морі становить 17 ° С, що не можна назвати дуже комфортною температурою для плавання.

Відпочинок в Туреччині

Столиця Туреччини, Офіційна мова

Стамбул (Константинополь, раніше Царгород) — найбільше місто Туреччини та Європи, п'яте місто світу за кількістю населення. Важливий морський порт, великий промисловий та культурний центр Туреччини (населення 14,8 млн осіб (2016)). Розташований на узбережжі Босфору, має велике міжнародне, історичне та культурне значення.

Турецька мова — одна з тюркських мов, офіційна мова Туреччини. Поширена в Туреччині, а також в Румунії, Ірані, Іраку, Сирії, Греції, Болгарії, на Кіпрі, у колишній Югославії. Турецькою розмовляють від 80 до 100 мільйонів людей. У діалектологічному відношенні в Туреччині виділяється зона на сході і особливо на північному сході Анатолії. На цій території мова має схожі риси з азербайджанською мовою. Діалекти решти Анатолії і східної Фракії, а також турецькі діалекти в інших країнах розрізняються незначною мірою.

Відпочинок в Туреччині

Кухня Туреччина

Після тривалих і пізнавальних прогулянок, радимо вибрати саме затишне місце, щоб приємно провести вечір в колоритних ресторанах Анталійського узбережжя або в історичному центрі Стамбула в районі Султанахмет. Як правило, традиційна турецька кухня і інтер'єри закладів витримані в національному стилі. У сучасних же районах зустрічається більш звична нам європейська кухня в ресторанах, які відкриті допізна. Не забудьте покуштувати найсмачніші традиційні страви, адже прогулянки пробуджують хороший апетит. Чи не противитися, а просто насолоджуйтеся смакотою! Зі східних страв варто спробувати окіст молодого баранчика, приправлений часником, яловичину з шавлією, баранячий фарш з рисом, на який покладені шматочки дині. Хороша також підлива з червоного перцю, яка подається з хлібом і козячим сиром.

 


туристична агенція "Світ - Тур" тм. Рівне

Дякуємо що обираєте нас